Siyasi partilerde 31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçim çalışmaları hız kazanırken, şuana kadar belli olan Hakkari adayları tek tek projelerini açıklamaya başladı.

Bu adaylardan biri de Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Şemdinli'de aday gösterdiği, ilçede esnaflık yapan Abdulselam Alan.

Alan, seçilmesi durumunda Şemdinli’ye şeffaf bir belediyecilik anlayışını getireceklerini belirtti. 

1984’te Şemdinli’ye bağlı İncesu Köyünde dünyaya gelen ve asıl mesleği aşçılık olan CHP Şemdinli Belediye Başkan Adayı Abdulselam Alan, temelde insan odaklı şeffaf ve komünal bir belediyecilik anlayışıyla ilçe halkına hizmet vermek istediğini söyledi.

Alan, “Benim temel amacım Şemdinli’deki bütün halka hitap edecek bir belediyecilik yapmak. Halkla ilgili her alana ulaşmak, her insana dokunmak, her insanın acısına mutluluğuna ortak olmak ve belediyenin tamamen halka ait olduğunu göstermek olduğunu” ifade etti.

'TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞACAĞIZ'

Hakkari'de 19 Mayıs coşkusu Hakkari'de 19 Mayıs coşkusu

Şemdinli’de gençlerin sosyal hayatının olmadığını ayrıca kadınlara yönelik hiçbir proje ve çalışmanın yapılmadığını dile getiren Alan, “Biz Şemdinli belediyesinin temelde insan odaklı, kimseyi ötekileştirmeden Şemdinli’deki bütün hanelere ve bütün bireylere ulaşılabilir hizmet belediyeciliği yaparak, belediyenin belirli kesimlere değil herkese ait olduğunu ispatlamak için buradayız. Bu amaçla da eşitlik temelinde şeffaf, ulaşılabilir kimsenin hakkının yenilmediği, halkla beraber yönetildiği halkçı ve komünal bir belediyecilik yapacağız.  Şemdinli’de mahalle-mahalle, sokak-sokak, ev-ev A’dan Z’ye bütün insanlara ulaşıp, herkesin sorunlarını, sıkıntılarını yerinde görüp çözeceğiz” dedi.

Kaynak: NİRGÜL UYSAL