31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde karar alan bankalar bayram sonrası ATM'lerden 10 ve 20 TL'lik banknotları vermeyeceklerini açıkladı.

Bankaların aldığı karar doğrultusunda, bayram sonrasında Türkiye'deki ATM'lerde önemli bir değişiklik yaşanacak. Yeni düzenlemeyle, ATM'lerden artık 10 ve 20 TL'lik banknotlar çekilemeyecek. Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine bankaların ATM’lere artık 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları yerleştirdiğine dikkat çekti.

Türkiye'deki yüksek enflasyon oranları bankacılık sektöründe değişikliklere neden oldu. Bu durumdan kaynaklı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) her 5 yeni banknottan 4'ünü 200 TL olarak basmasına sebep oldu.

ATM'lerden çekilebilecek banknotların değeri yeniden yapılandırıldı. 500 ve 1000 TL'lik yeni banknot çıkacağı haberleri yalanlanırken, değeri 6 dolara kadar düşen 200 liralık banknotlar için bankalar yeni bir uygulamaya geçti.

IBAN'ını kiralayan yandı, bakanlık devrede IBAN'ını kiralayan yandı, bakanlık devrede

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine Bankalar ATM’lere artık 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları yerleştiriyor.

Merkez Bankası'nın son dönemde basmış olduğu her 5 banknottan 4'ünün 200 TL olduğu belirtildi. Bu durum, bankaların ATM'lerde küçük banknotlara yer vermemesine neden oldu.

Editör: Haber Merkezi