HAKKARİ-Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ekmek fırınlarına yönelik gramaj ve hijyen denetimi gerçekleştirildi. Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, halk sağlığının korunması ve vatandaşların güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amaçlandı.

1-2256

Denetimler kapsamında fırınlarda üretilen ekmeklerin gramajları tartılarak mevzuata uygunluğu kontrol edilirken, üretim alanları, kullanılan ekipmanlar, personelin hijyen kuralları ve genel temizlik durumu da detaylı şekilde incelendi.

Kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılırken, eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.

Hakkari’de 23 köy ve 45 mezra yolu ulaşıma kapalı
Hakkari’de 23 köy ve 45 mezra yolu ulaşıma kapalı
İçeriği Görüntüle

3-1109

Tekinalp, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması bizim önceliğimizdir. Bu doğrultuda ilçemizde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında düzenli olarak gramaj ve hijyen denetimleri yapıyoruz. Amacımız esnafımızın kurallara uygun hizmet sunmasını sağlamak ve halk sağlığını korumaktır. Denetimlerimiz belirli periyotlarla devam edecektir” dedi.

4-743

Muhabir: Tahir DAYAN