31 Mart yerel seçimleri için Ak Parti’den Derecik Belediye Başkan aday adayı olan Avukat Hasan Dinç ve Bütükçiftlik mevcut Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan partilerinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. Durankaya eski Belediye Başkanı Kemal Kaya’yı da saflarına katan Yeniden Refah Partisi Ak Parti’nin Hakkari’deki kalelerinde seçimi kazanma iddiasında.

Avukat Dinç ile Derecik Belediyesini, Zeydan ile Büyükçiftlik Belediyesini almayı planlayan YRP, Durankaya da ise eski Belediye Başkanı Kemal Kaya ile seçimleri kazanma peşinde. YRP Hakkari merkezde ise banka emeklisi Osman Azizoğlu ile seçime giriyor. 

‘Biz sadece Ak Parti’nin kalelerine değil, Hakkari’nin tamamına göz dikmişiz’ diyen Yeniden Refah Partisi Hakkari İl Başkanı Ali Özer, 14 Mayıs seçimlerinde Hakkari’de beklentilerin üstünde oy aldıklarını söyledi. 

Milli Görüşü, adaleti, dürüstlüğü, kardeşliği tesis edebilmek için yola çıkan bir parti oldukları mesajını veren Özer, 31 Mart yerel seçimlerde ikinci bir sürprize hazırlandıklarını kaydetti. 

YRP’nin Derecik ilçesinde büyük bir farkla önde olduğunu ileri süren Özer, “Derecik ilçesinde adayımız Avukat Hasan Dinç yüzde 70’e yüzde 30 önde gidiyor. Kamuoyu anketlerine göre burayı büyük bir farkla kazanacağız. Yine Derecik ilçesinde üç tane il encümeni var ve Allah’ın izni ile iki tanesini biz alacağız” dedi.

Büyükçiftlik Beldesi’nde Ak Partili Belediye Başkanı Rüştü Zeydan’ı saflarına kattıklarını belirten Özer, “Hakkari’nin büyük ailesi olan Zeydan ailesinin Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ekibi ile beraber bize katıldı. Bizim belediye Başkan adayımız oldu. Büyükçiftlik’te şuanda yüzde 70 biz önde görünüyoruz” iddiasında bulundu. 

Durankaya da ise eski belediye Başkanı Kemal Kaya ile yarışa girdiklerini bildiren Özer, Ak Partili İsmail Demirci yaptığı hizmetlere karşı adayları Kemal  Kaya’nın daha fazla tercih edildiğini ileri sürdü ve ekledi: “Durankaya halkı Yeniden Refah Partisi Yeniden Kemal Kaya diyerek yola çıktı. Burada da büyük bir iddiamız var. Yani Hakkari’de şuanda üç belediyede biz çok iddialıyız. Tabi ki bu belediyeleri daha önce Ak Parti almıştı ama her zaman her yerde belediyeler değişebilir başkanlıklar değişebilir”

İYİ Parti'den bir isim daha ayrıldı İYİ Parti'den bir isim daha ayrıldı

YRP İl Başkanı Ali Özer, Hakkari’de üç belediye başkanlığı ve il encümenliğinde sürpriz yapmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi. 


 

Kaynak: Zeki DARA (ÖZEL)