HAKKARİ - Programa YRP Konya Milletvekili Ali Yüksel, İl Başkanı Sebahattin Mavigöz, Merkez İlçe Başkanı Uğur Özer, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda divan başkanlığına Hakkari İl Sorumlusu Mustafa Yakut, divan üyeliklerine ise Yüksekova ilçe başkanı. Necmettin Salim, Şemdinli. İlçe Başkanı Ekrem Özkan seçildi.

Açılış konuşmasını yapan YRP İl Başkanı Sebahattin Mavigöz, partinin yalnızca bir siyasi hareket olmadığını belirterek, “Bugün burada sadece bir teşkilat toplantısı yapmıyoruz. Bizler bir davayı, bir mücadeleyi ve bir hakikat yolculuğunu yeniden ilan ediyoruz.”

Mavigöz, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın “Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve yeni bir dünya kuracağız” sözlerini hatırlatarak bu ideali yaşatma kararlılığını vurguladı. Dünyadaki zulümlere dikkat çekerek, “Bir yerde zulüm varsa susmak, zulme ortak olmaktır. Yeniden Refah Partisi olarak biz susmayacağız.” dedi.

Hakkari’de işsizlik, eğitimde fırsat eşitsizliği ve sağlık alanındaki sorunlara da değinen Mavigöz, çözüm için Erbakan’ın **“Milli Kaynak Paketleri”**ni işaret etti.

Toplantıda konuşan YRP Konya Milletvekili Ali Yüksel ise gündemdeki “terörsüz Türkiye” tartışmalarına değindi. “Terörsüz bir Türkiye’yi kim istemez? Ancak bu işin arkasında hangi oyunlar oynanıyor, hangi hesaplar yapılıyor, bunları bilmek zorundayız.”

Şehit ailelerinin tepkilerine işaret eden Yüksel, terör örgütü mensuplarıyla yapılabilecek görüşmelere karşı çıkarak, 40 yıl boyunca 50 binden fazla insanın kanına girenlerle oturup komisyonlarda görüşmek, onları mecliste konuşturmak bu millete haksızlıktır.” dedi.

Genel Başkan Fatih Erbakan’ın bu konudaki tavrını da hatırlatan Yüksel, “Genel Başkanımız, böyle bir girişim olursa biz o komisyonlardan çekiliriz dedi. Bu duruş her yerde büyük takdir gördü.” ifadelerini kullandı.

CHP Çukurca İlçe Başkanlığı Kongresi gerçekleştirildi
CHP Çukurca İlçe Başkanlığı Kongresi gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Hamza ER