Zeki Dara Hakkari 

Hakkarili Gül Taş ile kardeşi Aydın Taş’ın filmlere romanlara konu olabilecek umut dolu bir hikayesi var.

9 kardeşin ortancası olan Gül Taş, babasını 20 yıl, annesini ise 15 önce kaybetti. Dağgöl Mahallesi'nde babasından kalan evde engelli kardeşi ile yaşayan Gül Taş, doğuştan zihinsel engelli erkek kardeşine hem annelik, hem babalık hem de arkadaşlık yapıyor.

Aydın’ı yıllardır Hakkari, Van ve farklı illerde değişik ortamları görmesi için gezdiren Abla Taş, şartlar ne olursa olsun kardeşi ile birlikte kolundaki müzik çaları ile bıkmadan usanmadan sokak sokak, il il dolaşıyor

Aynı zamanda çalışan Gül Taş kardeşi Aydın ile beraber mesai yapıyor. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Taş, engelli kardeşine olan sevgisi ve ilgisinden ötürü Hakkari ve Van’da ‘Cennetlik abla’ , ‘Onurlu Abla’ olarak biliniyor.

Hakkari İl Sesi Gazetesi. Com muhabirine açıklama yapan Taş, kardeşinin bütün gereksinimlerini kendisinin giderdiğini anlattı.

Hayatını engelli kardeşine adadığını vurgulayan Taş, bütün amacının ona en iyi şekilde bakmak olduğunu belirterek, “Aydın ile yalnız yaşıyoruz. Babamı ve annemi kaybettikten sonra küçüklerimin büyüğü olarak sorumluluk bende kaldı. Bir süre kardeşlerimizle birlikte yaşadık. Şimdi de Aydın’la beraber hayatımıza devam ediyoruz” dedi.

Aydın’ın her türlü ihtiyacı ile yakından ilgilendiğini anlatan Taş, “Aydın Allah’tan mükâfat, annem babamdan bana emanettir. Bu mükafatı bir görev sayıyorum. Şuanda görevimi en iyi şekilde yapabilmek için hayatla mücadele veriyorum. Bu zor değil. Aslında zor denilecek yerler de var ama severek, aşkla sevgi ile isteyerek kabullenerek hayatın yaşantısını kabullenerek yaşadığınız zaman hiçbir şeyin zor olmadığını öğrendim” diye konuştu.

Kardeşinin müziği sevdiğini belirten Taş, “Aydın müzik seviyor her türlü müzik aletini taşımak istiyor. Her ne kadar bunları kullanmıyorsa bile bunu kullanan müzik severleri etrafta duyduğu müziklere karşı konserlere karşı benim de olsun diye alıyoruz ve taşıyor. Müzikte ayırım yapmıyor. Psikolojik iyi gelen her şeyi dinliyor. Birkaç sanatçısı var. Bazen çok hüzünlü de olabilir. Bir şarkıda anneyi arıyor, bir şarkıda babayı arıyor. Bir şarkıda aşkı, bir şarkıda gençliğini, bir şarkıda yaşantısı ama bir şarkıda da halayı arıyor. Onun için müzik çok önemli müziği seviyor. Biz Hakkari sınırlarını da aştık. Van halkı ve esnafı da biliyor. Bu arada herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aydın ile sık sık il dışına çıktıklarını dile getiren Taş, “Gece gündüz, karda kışta sürekli dolaşıyoruz. Kardeşim Van’ı çok seviyor. Özelikle otobüs yolculuğuna bayılıyor. Hele Van Gölünü müthiş seviyor. Onun Van Gölü’ne bir ismi de var. Ava Mezın diyor. Fırsat buldukça Van’a gidiyoruz “ şeklinde konuştu.

Kardeşine olan ilgisi ve sevgisi ile taktir toplayan Gül Taş son olarak, engeliler konusunda topluma duyarlılık çağrısında bulundu ve  engellilerin en önemli ihtiyacının manevi destek olduğu mesajını verdi.