Hayırseverlerden destek bekleyen Öner, haftanın üç günü diyalize girmek zorunda kalıyor.

Van’da yaşam mücadelesi veren Nigar Öner tüm hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Hastalığının her geçen gün daha da ilerlediğini belirten Öner, “Ben 8 yıldır böbrek yetmezliğinden haftanın 3 günü diyaliz tedavisi görüyorum. 3 çocuğum var. Şu an tedavim mümkün ama başka bir hastalığa yakalanırsam ki diyalize giren hastaların kaçışı yok; o zaman tedavi şansım artık kalmaz” dedi.

53 yılın en sıcak 9’uncu martı yaşandı 53 yılın en sıcak 9’uncu martı yaşandı

"Babamı da bu hastalıktan kaybettim"

“Diyaliz nedeniyle boğazda salgılanan sıvı yüzünden kemiklerim hızla eriyip çürümeye ve şekil bozukluğuna doğru ilerliyor” diyen Öner hastalığının genetik nedenlere dayandığını ve babasını da aynı hastalıktan kaybettiğini belirtti.

Öner, “Bu hastalık benim ailemde genetik olduğundan kimseden böbrek  alamadım. Doktorlar riskli olduğunu söyledikleri için iki kardeşim bana donör olamadı. Bana böbreğini vermek isteyen annemle kanlarımız uyuşmadığı için o da donör olamadı. Babamı da zaten bu hastalıktan kaybettim” dedi.

"Yüklü para olduğundan kendim karşılayamadım"

Ciddi şekilde maddi sıkıntı içinde olduğunu belirten Öner, “Çocuklarıma hem annelik hem babalık yapıyorum. Hastalığımın tedavisi var ama yüklü bir para olduğundan kendim karşılayamadım. Tedavim için sizin desteğinize ihtiyacım var. Kalan ömrümü sağlıklı geçirip evlatlarımın annesiz kalmamaları için siz güzel insanların desteğini bekliyorum. Şimdiden bana ve çocuklarıma yardım eli uzatacak herkesten Allah razı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi