Hakkari Valisi Ali Çelik, dün Çukurca ilçesindeydi. Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce düzenlenen fidan dağıtım töreninin ardından yeni seçilen belediye başkanı Nazmi Demir’i makamında ziyaret eden Vali Çelik Çukurca’daki Seyir Terası ve Taş Evleri ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çukurca gezisine eşlik eden basın mensuplarına teşekkür eden Vali Çelik, ilçenin hakim noktasında bulunan Bayrak Tepe Seyir Terasının Türkiye’nin en güzel panoramik manzarasının olduğu bir alan olduğunu söyledi.

Bayrak Tepe Seyir Terasının 19 Mayıs’ta halkın hizmetine açılacağı müjdesini veren Vali Çelik, “Karşı taraf Kuzey Irak tarafı. Ama bu hat Çukurca’yı panoramik olarak en güzel en mükemmel olarak gören bir nokta. Buradaki tesislerin atıl kalan yapıların onarımlarını, tadilatlarını arkadaşlarımız hep beraber tamamladılar. 19 Mayıs itibari ile burası Çukurcalı hemşerilerimizin hizmetinde olmuş olacak. Onlar için de belki de sosyalleşme adına da güzel bir alan. Görünümü ambiansı açısından da çok değerli. Baktığımız perspektifte Çukurca Taş evlerini kale olarak adlandırılan yapıyı buradan panoramik olarak izlemek mümkün” diye konuştu.

Hakkari'de geçen hafta 80 kişi yakalandı Hakkari'de geçen hafta 80 kişi yakalandı

Bayrak Tepe Seyir Terasının ilçeyi tercih etmek isteyen turistler için alternatif bir lokasyon oluşturacağını vurgulayan Vali Çelik, “Artan turist ve turist ilgisinin de buraya düzenlenecek turlarda lokasyonlar oluşturmak, altyapıyı sağlayarak gelen insanlara hizmet sektöründe faaliyet yürütmek için de bir alan oluşmuş oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta kaymakamımız yeni belediye başkanımız olmak üzere onların gayretleri ile inşallah Çukurca hem altyapısı ile hem üst yapısı ile hem turizm potansiyeli ile inşallah geleceği umutla, sevgi ile kucaklayacak. Bugünkü havanın güzelliği, Çukurca’nın yeşilinin güzelliği insana da farklı bir huzur veriyor” ifadelilerini kullandı.

Bir soru üzerine Çukurca Taş evleri ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini hatırlatan Vali Çelik Belediye Başkanı Nazmi Demir ile konuyu istişare ettiklerini ve kısa sürede yapılacak yatırımlar ile ilçenin sembolü olan Taş evlerinde sanat sokağı projesi için çalışma yapılacağını bildirdi.

Hakkari  ve ilçelerinin gelişip büyümesi için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edecekleri mesajını veren  Vali Ali Çelik, şunları kaydetti:“Çukurca’daki taş evler ile ilgili belediye başkanı ile bir değerlendirmede bulunduk. Onların projeleri hazır. Kalkınma ajansı bünyesinde yada diğer kurumlardan ödenek temini için hep beraber hareket edeceğiz. Gerekirse emlak paylarında biriken bir kısım para var. Ben de destekleyeceğim. Bir an önce bitirip başkanımızın güzel bir fikri var. Sanat sokağı, otel vesaire gibi alanlarda belki öğrencilerimiz için kütüphane, çalışma merkezi etüt gibi bu kale evlerini bu şekilde restorasyonunu tamamlayıp Çukurca’nın Hakkari’nin ülkemizin hizmetine sunmak gerekiyor ki atıl kalması hepimizin biraz yüreğini burkuyor. Elimizden geleni hep beraber yapacağız. Birlikten güç doğar. Hep beraber iyi niyetle Hakkari’nin Çukurca’nın, Dereciğin, Yüksekova’nın gelişmesi için Şemdinli’nin gelişmesi için sizlerin basın mensuplarının gösterdiği her türlü eksiği tamamlamak için gayretle çalışacağız” 

Muhabir: Zeki Dara