Kovid-19 salgını nedeniyle okulların kapanması sonucunda hızla hayata geçirilen uzaktan eğitim altyapısı, 23 Mart 2020'den itibaren hizmet vermeye başlayan TRT EBA tarafından sürdürülecek. TRT tarafından yapılan açıklamaya göre, TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul ve TRT EBA Lise adında üç farklı içerikli eğitim kanalı, milyonlarca öğrenci ve veliye hitap etmeye devam edecek. Bu kanallar, 6 Ocak itibarıyla kullanıcılarla buluşacak, yeni içerikleri ve güncellenmiş formatlarıyla dikkat çekecek.

"Kesintisiz eğitim" amacıyla kurulan TRT EBA, yeni yüzü ve içerikleriyle birlikte TRT'nin tüm yayın platformlarında yer alacak. Öğrencilerin öğrenim, eğitim ve kişisel gelişim süreçlerini desteklemeyi hedefleyen TRT EBA kanalları, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına ek olarak bilim, teknoloji, sanat, kültür, spor ve yaşam becerileri alanlarındaki eğitim içeriklerini izleyicilere ilgi çekici ve eğlenceli bir şekilde sunacak.

TRT EBA, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliğini sürdürerek ders içeriklerinin yanı sıra hedef yaş gruplarına özel eğlendirici, eğitici, enerjik, ilginç ve yenilikçi programlarla izleyicisine ulaşacak. Kanalın günlük programı, ilkokul için 08.45-10.20, ortaokul için 11.00-13.00, lise için 13.15-16.35 arasında ders içerikleriyle ilgilenecek. Ayrıca, ders aralarında bilim, kültür, spor, sanat, yarışma ve sohbet programlarına yer verilecek. Ebeveynlere yönelik psikolojik destek ve sohbet programları da kanalın içeriğinde yer alacak.

TRT EBA'nın öne çıkan programları arasında, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik "LGS'ye Doğru" ve "YKS'ye Doğru" adlı soru çözümleri ve konu anlatımları, ebeveynlere özel içerik "Polat Doğru ile Ebeveyn Olmak", klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak'ın sunduğu "Motivasyon Defteri", "Bilim Avcıları", "Günlük Hayatta İngilizce" ve "Annemin Savaşı" gibi özel içerikler bulunuyor.

Kaynak: AA