Doğa konseptli 'Greenify Festival' İstanbul'da düzenlenecek Doğa konseptli 'Greenify Festival' İstanbul'da düzenlenecek

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliği ile kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen ‘Ustadan Çırağa Anadolu Taş İşlemeciliği ve Mücevher Üretimi Eğitim Programı’ başlıyor.

Kuyumculuk sanatının temel becerileri olan tanıma, işleme, cilalama ve satış süreçleri üzerine odaklanan bu program, aynı zamanda yaratıcılığı ve duygusal ifadeyi de ön plana çıkarıyor. Program, kaybolmaya yüz tutmuş zanaatlarımızı modern zamanlara taşıyarak bu alanda ustalar yetiştirmeyi hedefliyor. Katılımcılar, sektöre yön veren alan uzmanlarının rehberliğinde, değerli taşlar ve madenlerle çalışarak benzersiz eserler yaratma fırsatı bulacak. Program, Balkanlar'dan başlayarak farklı coğrafyalara yayılma potansiyeline sahip. Son başvuru tarihi 25 Mayıs olarak belirlenen eğitim programına dair daha fazla bilgi ve başvuru detayları https://ustadanciraga.org adresinde yer alıyor. Program, katılımcıların hem bireysel gelişimlerine katkı sağlarken hem de ekonomik kalkınmaya destek olması bekleniyor. Bu eğitimle birlikte gençler, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi canlandırırken, aynı zamanda kültürel mirasımızın modern dünyadaki yerini de pekiştirecekler.

Program kapsamında katılımcılara kısa vadede yerel ve bölgesel ölçekte mücevher sektöründe iş bulabilecekleri ve kendi kariyer planlarını oluşturabilecekleri, uzun vadede ise mücevherlerin ışıltılı dünyasında kendi işlerini kurabilecekleri temel mesleki eğitim yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanıyor.

Kaynak: DHA