Instagram sosyal medya hesabında vefat haberini paylaşan arkadaşı Sedef İybar, Uzel'i anlatarak, "Bugün en güzel, en makul, en bilge, en anlayışlı, en bağışlayıcı, en cana yakın, en iyi arkadaşımı kaybettim." ifadelerini kullandı.

Kanserle uzun süredir mücadele eden ve Güney Afrika'da yaşayan Uzel'in cenazesi Türkiye'ye getirilerek İstanbul'da defnedilecek.

Yüksel Uzel, 1950'de İstanbul'da doğdu ve asıl adı Yüksel Katmer'di. Babasını erken yaşta kaybeden sanatçı, eğitimini yarıda bıraktı. Müzik kariyerine 1975'te İstanbul Belediye Konservatuarı'nda korist olarak başlayan Uzel, 1978'de Büyük Maksim Gazinosu'nda sahne alarak büyük bir ün kazandı.

İlk albümünü 1983'te çıkaran sanatçının "Bir Seni Bir Gülü Öptüm" adlı şarkısı, uzun yıllar boyunca birçok sanatçı tarafından seslendirildi. Türk sanat müziğine önemli eserler kazandıran Uzel, "Yıllar Yorgun Ben Yorgun" ve "Al Aşkını Ver Gönlümü" gibi plaklarla da büyük başarı elde etti.

Sanat kariyerinin zirvesinde anevrizma rahatsızlığına yakalanan Uzel, İsviçre'de beyin ameliyatları geçirerek sahne çalışmalarına son verdi. 1997'de Güney Afrika'ya yerleşen sanatçı, burada İhsan Börekçioğlu ile evlendi ve kızı Arzu'yu dünyaya getirdi.

Uzel, müzik kariyerini televizyon çekimleriyle sürdürdü ve bir süre sonra albüm yapmaktan vazgeçti. Güney Afrika'da kanser tedavisi gören sanatçı, uzun süre mücadele ettikten sonra yaşamını yitirdi. Yüksel Uzel'in müziğe damgasını vuran albümleri arasında "Bir Seni, Bir Gülü Öptüm", "Yıllar Yorgun Ben Yorgun", "Al Aşkını Ver Gönlümü", "Benden Artık Bu Kadar", "Sensiz Bu Yaz" bulunuyor.

Kaynak: AA