HAKKARİ / ŞEMDİNLİ – Şemdinli ilçesine bağlı Öveç köyü Karaağaç mezrasında akşam saatlerinde meşelik alanda başlayan orman yangını, ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesiyle büyük ölçüde kontrol altına alındı. Bölgede söndürme ve soğutma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Yoğun duman nedeniyle vadi içindeki evlerde yaşayan vatandaşlar, etkilenme ihtimaline karşı güvenli noktalara yönlendirildi.

Yangının yerleşim alanlarına ulaşmaması için orman, itfaiye, jandarma, güvenlik korucuları ve iş makineleri bölgede görev aldı. Yetkililer, şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını, tüm ekiplerin teyakkuz halinde görevlerini sürdürdüğünü açıkladı.

Vali Ali Çelik, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Yangına fedakârca müdahale eden köylülerimize ve görev yapan tüm kamu personelimize teşekkür ediyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın en büyük ekolojik parkı yapılacak
Diyarbakır’ın en büyük ekolojik parkı yapılacak
İçeriği Görüntüle

Kaymakam Yunus Emre Akpınar da bölgeye giderek incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, vatandaşların sağlığı ve güvenliği için 21 hanede gerekli önlemlerin alındığı, 25 jandarma personelinin karbonmonoksit zehirlenmesine karşı tedbir amaçlı görevlendirildiği belirtildi.


Muhabir: Zeki DARA