HAKKARİ – Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, İl Müdürü Sevgül Bilgiç Şemdinli ilçesinde görev yapan köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gazilere yönelik sunulan sosyal hizmet modelleri hakkında muhtarlara kapsamlı bilgi verildi.

Paylaşımda, vatandaşların sosyal hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması, koruyucu ve önleyici hizmetlerin yaygınlaştırılması ile sosyal risk haritası projesi kapsamında yürütülen çalışmaların ele alındığı belirtildi. Ayrıca muhtarların, sahada ihtiyaç sahibi vatandaşların tespiti ve ilgili kurumlara yönlendirilmesi süreçlerinde kritik bir rol üstlendiği vurgulandı.

İtfaiye personeline doğalgaz eğitimi verildi
İtfaiye personeline doğalgaz eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

İl Müdürü Sevgül Bilgiç’in, sosyal sorunların erken tespiti ve çözüm süreçlerinin etkin yürütülmesinde muhtarlarla iş birliğinin önemine dikkat çektiği ifade edildi.

Toplantı, muhtarların görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Muhabir: Tahir DAYAN