ŞEMDİNLİ-İçişleri Bakanlığı, çözüm ve normalleşme süreci kapsamında güvenlik uygulamalarında önemli bir düzenlemeye gidildiğini duyurdu. Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde toplam 2 bin 763 kontrol ve arama noktası kaldırıldı.
Açıklamada, kaldırılan kontrol noktalarının 2 bin 560'ının Emniyet Genel Müdürlüğü, 203'ünün ise Jandarma Genel Komutanlığı sorumluluk alanında bulunduğu belirtildi.

Alınan kararın, güvenlik hizmetlerinin yeniden yapılandırılması ve normalleşme süreci doğrultusunda hayata geçirildiği ifade edilirken, uygulamanın ülke genelinde önemli bir değişikliği beraberinde getirdiği vurgulandı.
Bu kapsamda Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Şapatan Kontrol Noktası'nın da kaldırıldığı öğrenildi. Böylece ilçedeki söz konusu kontrol noktasında yürütülen kontrol ve arama uygulamaları sona ermiş oldu.


