ŞEMDİNLİ – Üniversite öğrencilerine burs bağlayan ve sosyal sorumluluk çalışmalarıyla öne çıkan Özel ailesine, Şemdinli’de görev yapan mahalle ve köy muhtarlarından teşekkür geldi.
Muhtarlar adına yapılan yazılı açıklamada, Özel ailesinin uzun yıllardır ilçe merkezi ve köylerde zengin-fakir ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahiplerine destek sunduğu vurgulandı. ,
Gerçekleştirilen yardımların özellikle Ramazan ayı ile Kurban Bayramı dönemlerinde yoğunlaştığı hatırlatılan açıklamada bu süreçlerde sosyal dayanışmanın daha da güçlendiği ifade edildi.
Açıklamada, Ramazan ayına özel olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ekmek fişi dağıtıldığı, un yardımında bulunulduğu ve özellikle köylerde ikamet eden ailelere gıda kolileri ulaştırıldığı kaydedildi.
Köylerde yaşayan ailelere düzenli şekilde yardımda bulunulduğu anımsatılan açıklamada Ramazan ve Kurban bayramlarında da dar gelirli ailelere yönelik çeşitli ayni desteklerin sürdürüldüğü bildirildi.
Şemdinli Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Töre, yaptığı değerlendirmede Özel ailesinin her yıl düzenli olarak yürüttüğü yardım faaliyetlerinin ilçede birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini söyledi.
Töre, sosyal dayanışmanın özellikle mübarek günlerde daha fazla anlam kazandığını belirterek, yapılan katkıların ihtiyaç sahipleri açısından önemli bir destek sunduğunu ifade etti.
Töre açıklamasında, “İlçe merkezimizde ve köylerimizde herhangi bir ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilen bu yardımlar, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir. Memleketimize yapılan bu anlamlı desteklerden dolayı Özel ailesine teşekkür ediyor, Allah hayırlarını kabul etsin diyoruz.” ifadelerini kullandı.
Muhtarlar, Özel ailesinin büyüğü Celal Özel şahsında tüm aile fertlerine teşekkür ederek, bu tür sosyal sorumluluk çalışmalarının toplumda yardımlaşma bilincini güçlendirdiğini dile getirdi.
Özel Ailesi başta Şemdinli ve Derecik olmak üzere bölge genelinde ihtiyaç sahiplerine ve üniversite öğrencilerine verdikleri burs desteği ile dikkat çekiyor.




