TOFAŞ'ın ürettiği 'Şahin' ve 'Doğan' model otomobillerin gelecek yıl yenilenerek satışa sunulması bekleniyor. Yeniden üretilecek modellerin, geçmişin ikonik tasarım çizgilerini koruyarak günümüz teknolojisiyle donatılacağı belirtiliyor.
90'lı yıllarda Türkiye'nin en çok satılan TOFAŞ'ın ürettiği 'Şahin' ve 'Doğan' model otomobillerin gelecek yıl yenilenerek satışa sunulması bekleniyor.
Fiat ve Koç Holding'in iki model için karar aşamasında olduğu öğrenilirken, üretilecek otomobillerin günümüz teknoloji ve güvenlik seçenekleri ile donatılması ancak tasarım olarak geçmişten izler taşıması bekleniyor.
TOFAŞ ve Stellantis birleşmesi kapsamında Rekabet Kurumu'na uygun bütçeli bir SUV araç üreteceğinin taahhüdünü veren Koç Holding, otomobil pazarındaki hakimiyetini güçlendirmek için yeni girişimlerini sürdürüyor.
Sözcü'de yer alan habere göre; TOFAŞ tarafından 1990'lı yıllarda üretilen ve uzun yıllar boyunca Türkiye'nin en çok kullanılan otomobil modellerine dönüşen 'Şahin' ve 'Doğan' modelleri, 2026 yılı itibariyle yeniden yollara dönmeye hazırlanıyor.
Gelecek yıl itibarıyla iki modelin de yeni versiyonlarının üretimine başlanması beklenirken, yeniden üretilecek modellerin, geçmişin ikonik tasarım çizgilerini koruyarak günümüz teknolojisiyle donatılacağı belirtiliyor.
Bu sayede hem nostalji arayan kullanıcılar hem de güncel ihtiyaçlara yönelik beklentiler karşılanmış olacak.