Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya'nın ev sahipliğinde Rio de Janeiro kentinde düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi’ne video konferans yöntemiyle katılarak açıklamalarda bulundu. Putin, tek kutuplu dünya düzeninin, yalnızca en zengin ülkelere hizmet ettiğini kaydederek, “Bu artık geçmişte kalıyor ve yerini daha adil çok kutuplu bir dünya alıyor” diye konuştu.

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 124’ye yükseldi
Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 124’ye yükseldi
İçeriği Görüntüle

Ticari faaliyetlerdeki merkezlerin gelişen ülkelere kaydığını vurgulayan Putin, “Küresel ekonomik düzendeki değişim ivme kazanmaya devam ediyor. Liberal küreselleşme modeli artık hükmünü yitiriyor” ifadelerini kullandı.

Putin, BRICS ülkelerinin küresel ticarette yüzde 40 paya sahip olduğunu hatırlatarak, birlik ülkelerinin ekonomik büyüklüğünün de toplam 77 trilyon dolara ulaştığını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı - DHA