AFAD, Marmara Denizi'nde saat 14.55'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem, başta İstanbul omak üzere, çevre illerden de hissedildi.

Milli Güvenlik Kurulu Erdoğan başkanlığında toplandı
Milli Güvenlik Kurulu Erdoğan başkanlığında toplandı
İçeriği Görüntüle

Deprembilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, CNN TÜRK canlı yayında depremi değerlendirdi.

"23 Nisan'daki deprem karaya yakın Silivri'den Büyükçekmece arasındaki fay kırılmıştı” diyen Prof. Dr. Üşümezsoy, şunları kaydetti:

“Ama o fayın batıya doğru uzanan kesimi, Silivri çukuru içinde olan kesiminde kalan bir segmenti vardı. O segment üzerinde 6'lık - 6.2'lik deprem olabilir diye son dönemlerde, daha ilk günü de söylemiştim.

Silivri çukurunun içinde kalan bir segment. Silivri açıklarından Silivri kıyısına doğru geliyor. Silivri kıyısından Kumburgaz'a gidiyor. O Kumburgaz'a giden kesim kırıldı.

Ama öbür taraftan Silivri çukuruna giden kesimde kırılmamış 6.2'lik bir potansiyel var. O potansiyel 5.2'lik bir oluşum oldu. Buna benzer depremler olabilir.

O fay üzerinde enerji boşalımı gerçekleşmedi. 6.1'lik bir deprem potansiyeli var. O potansiyelin yaklaşık 200 km'sinin 10 km'lik bir alanı yırtıldı. Demek ki 190 km alan daha yapışık, yırtılma potansiyeli olan bir kesim var.”

Muhabir: Haber Merkezi