HAKKARİ-Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan ve 2 bin 800 rakımda bulunan kayak merkezi, hafta sonu tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Kent merkezine 12 kilometre mesafede yer alan merkezde, son yağışların ardından kar kalınlığı 236 santimetreye ulaştı. Bu özelliğiyle Mergabütan, Türkiye’nin önde gelen kayak merkezleri arasında gösteriliyor.

6-346

Hakkari’de muhtarlara 'Kırsalda Bereket' projesi anlatıldı
Hakkari’de muhtarlara 'Kırsalda Bereket' projesi anlatıldı
İçeriği Görüntüle

Kristal kar yapısı ve uzun sezon avantajıyla öne çıkan merkez, yalnızca Hakkari’den değil çevre illerden gelen çok sayıda kayak tutkununu da ağırladı.

Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar kayak ve snowboard yaparken, özellikle ailelerin çocuklarıyla birlikte kızakla kaydığı görüldü. Kayak yapmayı tercih etmeyen bazı aileler ise merkezde piknik yaparak kar manzarasının tadını çıkardı.

5-493

Ailesiyle birlikte kayak merkezine gelen Arafat Gül, merkezin cazibesine dikkat çekerek,
“Merkezin kent merkezine yakın olması ve pistlerin genişliği burayı tercih etmemizde etkili oldu. Hem piknik yapıp hem kaymanın keyfini yaşıyoruz.” dedi.

4-795

Öte yandan olası olumsuzluklara karşı Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri kayak merkezinde hazır bekledi.

Mergabütan, sunduğu doğal güzellikler ve güvenli ortamıyla kış sezonu boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

8-1822-1662

7-260

Muhabir: Serdar SEVİ