TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler bugün İçişleri Bakanlığı bütçesiyle devam ediyor. CHP ‘kayyım’lara tepki olarak  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın komisyonun görüldüğü salona girmesini engellemeye çalıştı.

Milletvekilleri, Bakan Yerlikaya içeri doğru yöneldiğinde, “Sayın Bakan bir dakika.” diye seslendi.

Ancak o sırada bakanın içeriye girişi engellenince itiş kakış yaşandı.

Bakan Yerlikaya arbede sonrasında salona giriş yaparken, gerginlik burada da sürdü.
Görüşmeye bir süre ara verildi.

CHP'li vekiller "Siz bizi Esenyurt Belediyesi'ne almadı biz de onu Meclis'e almayacağız" dedi.

Yerlikaya ve korumalarının iterek ilerlemesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Veli Ağbaba ve çok sayıda vekil ile bakan arasında itişme yaşandı.

Yeni Yol, TBMM'de ilk grup toplantısını gerçekleştirdi Yeni Yol, TBMM'de ilk grup toplantısını gerçekleştirdi

Yerlikaya ve Başarır arbedede göğüs göğüse itişti. Başarır, "Sen kimi ittiriyorsun?" tepkisini dile getirdi.

Salon girişinde CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Bakan Ali Yerlikaya arasında sert tartışma yaşandı.

Aranın ardından yeniden gerginlik yaşandı

Verilen aranın ardından yeniden başlayan bütçe görüşmelerinde, CHP’li Ali Mahir Başarır’ın konuşması sırasında bir kez daha gerginlik yaşandı.

Başarır, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya yönelik kayyum atanan Esenyurt Belediyesi önünde yaşananları anımsatarak, “Biz İstanbul’da ne hissettiysek siz de hissedin istedik.” dedi.

Editör: Haber Merkezi