HAKKARİ – Hakkari Özel Kural Koleji öğrencisi Nazlıcan Beyter’in de kadrosunda yer aldığı Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın A Millî Takımı, İsviçre’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası B Division’ı bütün karşılaşmalarını kazanarak zirvede tamamladı.

Turnuva boyunca ortaya koyduğu başarılı performansla dikkat çeken ay-yıldızlı ekip, Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken Hakkâri’de de gurur ve sevinç yaşattı.

İsviçre’nin Nottwil kentinde 12-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda mücadele eden millî takım, şampiyonaya İsrail karşısında aldığı farklı galibiyetle başladı. Rakibini 86-11 mağlup eden Türkiye, ikinci karşılaşmasında Avrupa Karması ile karşı karşıya geldi. Bu mücadeleyi de 48-29 kazanan ay-yıldızlılar, grup aşamasındaki son maçında İrlanda’yı 46-30 yenerek üçte üç yaptı ve yarı finale yükseldi.

Grup aşamasındaki başarılı sonuçlarının ardından yarı finalde yeniden İsrail ile eşleşen Türkiye, rakibi karşısında bir kez daha üstün bir oyun sergiledi. Mücadeleyi 64-17 kazanan millî takım, bu sonuçla finale yükselerek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.

DEM Parti'nin Çukurca ilçe eş başkanları belli oldu
DEM Parti'nin Çukurca ilçe eş başkanları belli oldu
İçeriği Görüntüle

Final karşılaşmasını da kazanmayı başaran ay-yıldızlı ekip, turnuva boyunca çıktığı tüm maçlardan galibiyetle ayrıldı. Böylece Avrupa Şampiyonası B Division’ı namağlup tamamlayan Kadın A Millî Takımı, Avrupa şampiyonluğunu elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da millî takımın Avrupa Şampiyonası B Division’da bütün maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaştığı bildirildi.

Federasyonun açıklamasında, “Kadınlar Tekerlekli Sandalye Basketbol Millî Takımımız, İsviçre’nin Nottwil kentinde düzenlenen B Division Avrupa Şampiyonası’nı namağlup tamamlayarak Avrupa şampiyonu oldu. Ay-yıldızlılarımız, elde ettikleri başarıyla Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.” ifadelerine yer verildi.

Avrupa şampiyonluğuna ulaşan millî takımın kadrosunda Hakkâri Özel Kural Koleji öğrencisi Nazlıcan Beyter’in de yer alması, kentteki eğitim camiası açısından da sevinç kaynağı oldu. Kolej yönetimi, öğrencilerinin millî takım formasıyla elde edilen Avrupa şampiyonluğunda yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Beyter’i tebrik etti.

Kolej tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’yi ve Hakkâri’yi gururlandıran “Potanın Engelsiz Perileri” arasında yer alan Nazlıcan Beyter’in başarısı kutlandı. Açıklamada ayrıca Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın A Millî Takımı’nın sporcuları ve teknik ekibi tebrik edilerek başarılarının devamı dilendi.

Hakkari Özel Kural Koleji öğrencisi Nazlıcan Beyter’in de kadrosunda bulunduğu millî takımın Avrupa şampiyonluğuna ulaşması, kentte spor alanında elde edilen başarılar arasındaki yerini aldı.

Muhabir: Zeki DARA