HAKKARİ - Hakkari'de iki gün boyunca etkili olan kar yağışı, Sümbül Dağı’ndan Merga Bütan’a kadar geniş bir alanı beyaza bürürken şehrin çevresinde kartpostallık görüntüler oluşturdu.

15 ve 16 Kasım tarihlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte yıllardır özlenen eski kışları aratmayan manzaralara sahne oldu.

Beyaz örtüyle kaplanan şehrin çevresinde doğa yeniden canlandı. Ağaçların dallarında biriken kar taneleri, dağların eteklerinde oluşan beyaz hatlar ve mahalle arasındaki sokakların sessizliği, Hakkari’ye kışın huzurlu atmosferini taşıdı.

AA muhabirinin Yukarı Merzan Mahallesi’nde çektiği fotoğraflar ise karın şehirde bıraktığı etkileyici güzelliği gözler önüne serdi.
Objektifine yansıyan karelerden birinde, yaşlı bir vatandaşın ahırının damındaki karı temizlerken görüntülenmesi hem günlük yaşamın sıcaklığını hem de kışın getirdiği geleneksel ritüelleri yansıtıyor.

Şehir merkezindeki evlerin çatıları, sokak lambalarının altında parlayan kar tabakası ve etrafı saran sessiz beyazlık, Hakkari’de kışın ilk günlerine ayrı bir atmosfer kazandırdı.
Kent genelinde kar yağışı sona ererken, ortaya çıkan kartpostallık manzaralar hem fotoğraf meraklılarının hem de vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kentin simgesi konumundaki Sümbül Dağı ile çevresindeki Merga Bütan Kayak Merkezi ve Berçelan Yaylası gibi yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı.
Bu bölgelerde oluşan beyaz manzara, yıllardır özlenen eski kış görüntülerini aratmayan sahneler sundu.






