HAKKARİ – Van’da düzenlenen “Girişimde Kadın Gücü İlham Buluşmaları ve Satın Alma Günü” etkinliğine Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ile Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek de katıldı. Programda kadın girişimcilerin finansmana erişimi, ürünlerini pazarlaması ve tedarik zincirlerine katılımı ele alındı.

TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ve DOĞUSİFED ev sahipliğinde Van Elite World Hotel’de gerçekleştirilen etkinlikte, iş dünyası temsilcileri, kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve kadın girişimciler bir araya geldi.

Programda kadın girişimciliğinin geliştirilmesi, üretimin sürdürülebilirliği, pazara erişim ve kurumsal alıcılarla iş birliklerinin güçlendirilmesi konuları değerlendirildi.

DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay, kadın girişimcilerin işletmelerini sürdürülebilir biçimde büyütebilmeleri için finansman, ürün alım garantisi ve pazara erişim alanlarında desteklenmesi gerektiğini belirtti. Erbay, üretici kadınların tedarik zincirlerine katılımını kolaylaştırmak amacıyla sektör temsilcilerine belirli bir süre komisyon almamaları çağrısında bulundu.

Türkiye İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Birim Müdürü Nazlı Coşkun ise kadınların ekonomik hayata katılımının sürdürülebilir kalkınma açısından önemine dikkat çekti.

Milli Eğitim Müdü Yılmaz Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti
Milli Eğitim Müdü Yılmaz Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Etkinlik kapsamında düzenlenen “İlham Veren Kadınlar” panelinin moderatörlüğünü Hakkari İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Nehil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Sağkol yaptı. Panelde farklı sektörlerde faaliyet gösteren kadın girişimciler, deneyimlerini ve üretim sürecinde karşılaştıkları sorunları paylaştı.

“Sürdürülebilirlik Odaklı Pazara ve Tedarik Zincirlerine Erişim” başlıklı panelde ise kadın girişimcilerin ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştırması, kurumsal alıcılarla bağlantı kurması ve tedarik zincirlerinde daha fazla yer alması konuları ele alındı.

Programın son bölümünde kadın girişimcilerin stantları ziyaret edilerek ürünleri incelendi. Satın Alma Günü ile kadın üreticiler ve iş dünyası temsilcileri arasında yeni iş bağlantılarının kurulması ve ticari iş birliği fırsatlarının geliştirilmesi hedeflendi.

Etkinliğe katılan Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ile Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek de kadınların ekonomik ve toplumsal yaşamda daha güçlü yer almasının bölgesel kalkınma açısından önem taşıdığı buluşmada yer aldı.

Muhabir: Zeki DARA