Mardin'den gelerek Abdurrahman Gazi Kur'an Kursu'na kayıt olan Mehmet Nafi Keskin, hem açıktan lise eğitimini sürdürüyor hem de hafızlık eğitimi alıyor. İki aylık yoğun çaba ve kararlılıkla, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafızlık belgesini elde etme başarısını gösterdi.

Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafızlık hayalinin gerçekleşmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Ayrıca, Arapça eğitimi aldığını belirterek, Abdurrahman Gazi Kur'an Kursu'na gelerek hafızlık yolculuğuna başladığını söyledi. İlk başta iki ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamlama hedefi olmadığını ancak hocasının verdiği güvenle bu süreci başarıyla atlattığını dile getirdi. Bu süreçte kendisine destek olan hoca ve Arapça öğretmenlerine teşekkür etti.

Lise eğitimini de aksatmadan sürdüren Keskin, 12. sınıfta olduğunu ve ilerleyen dönemlerde Mısır'ın El Ezher Üniversitesi'nde okuma hayali taşıdığını belirtti.

Kurs öğreticisi Adem Vermez ise Abdurrahman Gazi Kur'an Kursu'nda 7 yılda yaklaşık 150 hafız yetiştirdiklerini ifade etti. Vermez, "Birçok kişi hafızlığı 4 ayda tamamladı. Keskin ise iki ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini bitirdi. Bu durum bizi çok mutlu etti. Zorlu bir süreç geçirdik, ancak özveriyle çalışarak hedefimize ulaştık. Mehmet Nafi Keskin'in de katkısıyla 61 günde eğitimini tamamlayarak hafızlar kervanına katıldık." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA