HAKKARİ – Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasının (HATSO) yeni yönetiminin belirlenmesi amacıyla 12 Kasım Perşembe günü yapılacak seçimlerde, 8 meslek grubunda toplam 709 üye oy kullanabilecek.
Toplam bin 150 üyesi bulunan HATSO’da mevcut Başkan Servet Taş mavi listeyle, iş insanı Aytekin Karahanlı beyaz listeyle, İş Adamı Mahir Çallı ise sarı listeyle yarışacak.
Oy kullanma hakkı için en az 3 yıllık oda üyeliği şartı aranırken, meslek gruplarına göre oy kullanabilecek üye sayıları da belli oldu.
Buna göre inşaat grubunda 224, nakliye grubunda 89, gıda grubunda 100, tekstil grubunda 58, eğitim grubunda 34, sigorta ve finans grubunda 62, enerji grubunda 51, maden grubunda ise 91 üye sandık başına gidecek.
21 Ekim'de başlayan seçim sürecinin ardından 12 Kasım'da kurulacak sandıklarla HATSO'nun yeni başkanı ve yönetimi belirlenecek




