HAKKARİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, sosyal konut ve kiralık konut projelerine dair önemli bilgiler verdi. Erdoğan, 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edileceğini, ayrıca TOKİ aracılığıyla dar gelirli aileler için kiralık konut uygulamasının başlatılacağını duyurdu.

Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülecek proje kapsamında 500 bin sosyal konutun hayata geçirileceğini belirtti.

Hakkari'nin gelir vergisi rekortmenleri belli oldu
Hakkari'nin gelir vergisi rekortmenleri belli oldu
İçeriği Görüntüle

"Projemizle vatandaşlarımızın uygun maliyetlerle ev sahibi olmasını sağlayacağız. Detayları önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz tanıtım programında milletimizle paylaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ eliyle ilk kez kiralık konut modelinin uygulanacağını açıkladı. "Sosyal konutlarımızın bir kısmını uygun şartlarla kiralayarak dar gelirli ailelerimizi rahatlatacağız. Gazilerimize, emeklilerimize, gençlerimize ve üç çocuk sahibi ailelerimize özel kontenjan ayıracağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, üniversite öğrencilerine yönelik İŞKUR Gençlik Programı kontenjanının artırılacağını belirterek, 2028 sonuna kadar 1 milyon öğrencinin programa dahil edilmesinin hedeflendiğini söyledi. Program kapsamında öğrenciler, ayda en fazla 14 gün çalışarak iş deneyimi kazanabilecek ve ek gelir elde edebilecek.

Erdoğan, adalet ve sağlık alanlarında da istihdam yapılacağını açıkladı:

20 bin personel alım süreci başlatılacak.

1.000 hakim ve savcı yardımcısı alınacak.

Sağlık Bakanlığı için 2025 yılı içerisinde toplam 37 bin yeni personel tahsis edildi.

19 bin personel atandı, 18 bin personel için ise yeni ilan yayınlanacak.

Hakkari de projeden yararlanacak

Erdoğan’ın açıklamasına göre sosyal ve kiralık konut projeleri Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 81 ilde uygulanacak. Hakkari'de dar gelirli aileler, emekliler, gaziler ve gençler de uygun şartlarla ev sahibi olabilecek ya da TOKİ üzerinden kiralık konut imkanına kavuşabilecek

Muhabir: Zeki DARA