Şemdinli’de yaşayan vatandaşlar, kış aylarının soğuk günlerine hazırlık için odun kesme işine hız verdi. İlçede doğal gaz olmadığı için vatandaşlar geleneksel yöntemlerle yakacak ihtiyaçlarını kendileri karşılıyor.
Aldığı kışlık odunları kış için hazırlayan Hikmet İşyapar, “ Havaların soğumasıyla birlikte bizimde kış hazırlıklarımız başladı. Odunlarımızı getirdik. Onları önce motorla parçalara ayırıyoruz. Sonra kalın olan odunları baltayla daha küçük parçalara ayırarak bodrum katına taşıyoruz. Yağışlar başlamadan önce kış hazırlığımızı tamamlamış olacağız. Odunlar bu sene çok pahalı ısınmak için mecbur alıyoruz" dedi.
Eşiyle birlikte kış için odun istifi yapan Mesih Gül, “ Eşimle birlikte kış hazırlığımızı yapıyoruz. Ben odunları kesiyorum eşimde bana yardımcı olmak için odunları diziyor. Her kış öncesi bunu yapıyoruz. Havalar kötüleşmeden kışlık odunlarımızı soba için uygun hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.