HAKKARİ-Hakkari, İstiklal Marşı’nın anlamını ve ruhunu en güzel şekilde yansıtan genç bir yeteneğiyle Türkiye çapında büyük bir gurur yaşadı. Hakkâri Şehit Çetin Deniz Ortaokulu öğrencisi Rojevin Kaya, “İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması”nda sergilediği etkileyici performansla önce Hakkari birincisi oldu, ardından Türkiye genelinde üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında Ankara’da düzenlenen programda da yer alan Rojevin Kaya’ya ödülü, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz tarafından takdim edildi.
Duygulu sesi, güçlü vurgusu ve İstiklal Marşı’nın ruhunu yüreğinde hissederek yaptığı etkileyici okumasıyla jüri üyeleri ve izleyicilerden büyük takdir toplayan Rojevin Kaya, Hakkâri’nin eğitim alanındaki başarılarını bir kez daha Türkiye’ye duyurdu.

Programa velisi olarak katılan babası Selman Kaya da kızının bu gurur dolu anına tanıklık ederek büyük bir mutluluk yaşadı.
Genç yaşına rağmen sergilediği özgüven ve millî değerlere bağlılığıyla takdir toplayan Rojevin Kaya’nın başarısı, Hakkari’de büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.



