HAKKARİ - Türkiye’de teknikerlerin mesleki haklarının güçlendirilmesi ve tek çatı altında daha etkili şekilde temsil edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar sonuç verdi.

Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren tekniker dernekleri ve federasyonları güç birliği yaparak Türkiye Teknikerler Konfederasyonu’nun kuruluşunu resmen tamamladı.

Kaymakam Akpınar’dan Tekin ailesine taziye
Kaymakam Akpınar’dan Tekin ailesine taziye
İçeriği Görüntüle

Bu yeni yapılanmada Hakkari adına dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Van Teknikerler Derneği Başkanı ve aslen Hakkarili olan Remzi İhtiyatoğlu, Türkiye Teknikerler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevine oy birliğiyle seçildi.

İhtiyatoğlu, görevin kendisi ve bölgesi adına büyük bir gurur olduğunu belirterek, konfederasyonun kurulmasının teknikerlerin mesleki geleceği için tarihi bir adım olduğunu söyledi.

Teknik personel içinde önemli bir yere sahip olmalarına rağmen uzun yıllardır temsil gücü zayıf kalan teknikerlerin, artık ulusal ölçekte çok daha etkili şekilde savunulacağını ifade eden İhtiyatoğlu, Anadolu Teknikerler Federasyonu, Karadeniz Teknikerler Federasyonu ve Doğu Anadolu Teknikerler Federasyonu’nun güç birliği yaparak bu yapıyı oluşturduğunu hatırlattı.

Teknikerlerin hak kayıplarının önüne geçilmesi, meslek standartlarının güçlendirilmesi ve eğitim kalitesinin artırılması için konfederasyon çatısı altında koordineli bir çalışma yürütüleceğini belirten İhtiyatoğlu, yıllardır gündemde olan Teknikerler Odası’nın kurulması için de gerekli yasal girişimlerin hızlandırılacağını kaydetti. Türkiye’nin batısından doğusuna tüm teknikerlerin tek ses halinde temsil edilecek olmasının mesleğin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyleyen İhtiyatoğlu, “Hem kurucu üye hem de genel başkan yardımcısı olarak bana duyulan güven için başta Genel Başkanımız Ertan Kılıç olmak üzere tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu görevi Hakkari ve bölgemiz adına büyük bir sorumluluk bilinciyle yürüteceğim. Teknikerlerin sesinin daha güçlü çıkması için kesintisiz bir çalışma içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Teknikerler Konfederasyonu’nun faaliyete başlamasıyla birlikte teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen birçok mesleki sorununa ulusal düzeyde daha güçlü bir yaklaşım sergilenecek. Bu gelişme, hem teknik meslek grupları hem de bölgedeki genç teknik personel için yeni fırsatlar yaratması bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Remzi İhtiyatoğlu’nun üstlendiği görev ise Hakkari’nin ulusal temsilde elde ettiği prestiji daha da yükseltti.

Muhabir: Zeki DARA