Hakkari KESK'ten 8 Mart açıklaması
Hakkari KESK'ten 8 Mart açıklaması
İçeriği Görüntüle

HAKKARİ – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’un Şişli ilçesinde “Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Hamlesi” temasıyla bir iftar programı düzenlendi.

Programa Hakkari'nin de aralarında bulunduğu Türkiye’nin farklı illerinden iş dünyası, sivil toplum ve girişimcilik alanında öne çıkan çok sayıda kadın davet edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda Ramazan ayının birlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayarak, davetlilerin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik etti ve bu mübarek günlerin Türkiye’ye, Türk-İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.

Kadınların toplumun her alanında kritik bir rol üstlendiğine dikkat çeken Erdoğan, üretim, girişimcilik ve ekonomik hayattaki katkılarını övdü. Ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür ederek, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda Hakkari’yi temsilen Lilyana Kadın Kooperatifi Başkanı Ümmühan Keskin ve yönetim kurulu üyesi Bahar Şen de yer aldı. Etkinlikte kadınların üretim, girişimcilik ve ekonomik hayattaki rolleri ele alındı.

Program sonrası açıklama yapan Lilyana Kadın Kooperatifi Başkanı Ümmühan Keskin, Türkiye’nin önde gelen kadın girişimcileri ve iş insanlarıyla aynı platformda bulunmaktan gurur duyduklarını belirtti. Hakkari’nin girişimci kadınlarını tanıtmak ve yerel üretimi geniş kitlelere ulaştırmak açısından bu tür programların önemine dikkat çekti.

Davetliler arasında Fatma Şahin, Ebru Baybara Demir ve Emine Erdem gibi önemli isimler de yer aldı.

Keskin, son iki yıldır Cumhurbaşkanı’nın da katıldığı bu özel buluşmalarda Hakkari’den kadın girişimcilerin davet edilmesinin kentin tanıtımı ve kadın girişimciliğinin gelişimi açısından ayrı bir değer taşıdığını vurguladı.

Muhabir: Zeki DARA