Hakkari'deki STK'lar  Esendere'deki sorun için harekete geçti Hakkari'deki STK'lar Esendere'deki sorun için harekete geçti

HAKKARİ-  Hakkari’de uzun süredir beklenen modern Adliye Sarayı projesi için ilk somut adım atıldı. Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ihale edilen projenin inşa süreci, Bulak Mahallesi’ndeki eski valilik binası alanında düzenlenen törenle başlatıldı.

Sabah saatlerinde iş makineleri ve kamyonlar, yeni adliye binasının yapılacağı alana getirildi. Tören kapsamında kurban kesimi ve dualar gerçekleştirildi. Ardından temel kazı çalışmalarına resmen başlandı.

Düzenlenen törene Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Bahadır Sami Nesil, Hakkari Adliyesinde görevli hâkim, savcı ve personeller ile yüklenici firma olan Renovasyon Yatırım ve İnşaat Şirketi’nin yetkilileri katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, törende yaptığı açıklamada, Hakkari Adliye Binası projesinin ilk aşaması olan kazı çalışmalarına başlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Yeni yapılacak Hakkari Adliye Binası, toplam 21 bin 655 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Proje kapsamında bina; 2 bodrum kat, zemin kat ve 4 normal kattan oluşacak. İçerisinde 50 hâkim ve savcı odası ile 16 duruşma salonu yer alacak.

Ayrıca yeni binada; İcra Müdürlüğü, İlçe Seçim Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik, Adli Tıp Şube Müdürlüğü ile Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri birimleri de hizmet verecek. Bunun yanı sıra, 100 kişilik toplantı ve konferans salonu ile 103 araç kapasiteli otopark da vatandaşların ve adliye personelinin kullanımına sunulacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Hakkari’ye modern ve kapsamlı bir adliye binası kazandırılması hedefleniyor. 

Yüklenici firma yetkilileri inşaatın temelinin de Temmuz ayı içerisinde atmayı planladıklarını belirtti.

Muhabir: Zeki Dara