HAKKARİ- Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Program kurum çalışanı Psikolog Ercan Mavigöz'ün ikinci yaşlılık Şurası İl Ön Hazırlıkları sunumu ile başladı.

Sunumun ardından Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhalim Ünalan teşekkür konuşması yaptı.

Hakkarili 83 yaşındaki doğasever Ramazan Akbaş 'Yaşlılık ve hissettiklerimiz' başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Programa katılan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ise Hakkari'nin yaşlılıkla ilgili sorunlarını kendi kültürel kodlarını ile çözdüğünü ifade etti.

Yaşlı nüfus bakımdan 4.3'lük bir oranda Şırnak'tan sonra en az yaşlının bulduğunu belirten Vali Çelik, açıklamasının devamında şunları kaydetti.

'' Hakkari Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip şehirdir. Yalnız kalan yaşlılarımızın sayısı açısından da orada da çocuklarımızın, gençlerimizin yaşlılarımızı yalnız bırakmadığını görüyoruz. Kısa vadede Hakkari'de bir yaşlılık meselesi görünmüyor. Bu sonuç bizim açımızdan sevindirici olabilir ama gelecek ve ülkemiz açısında doğurganlık oranı inanılmaz düştüğünü görüyoruz. bu durum gelecek açısından bizler için en büyük problemdir. 2025 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız Aile yılı olarak ilan etti. Ailenin önemi ortaya çıksın. Çocuklarımız gençlerimiz yaşlılarını hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Hakkari'nin en güzel yönlerinden bir tanesi budur. Hakkari'de yaşlılarımız evlatları ile beraber birlikte mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşıyorlar. Ben bu duygu ve düşüncelerle çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyoruz. Allaha yaşlılarımız sağılık bir ömür nasip etsin. ''

Çalıştay ildeki yaşlıların durumu, sosyal, ekonomik, sağlık temelli sorunların ve ihtiyaçların tespiti, önerilerin oluşturulması ve yaşlıların yaşam kalitesinin iyileştirilmesi gibi konular ele alındı.

Sunumların yapıldığı çalıştayda elde edilen görüş ve öneriler, ekimde yapılması planlanan "2. Yaşlılık Şurası"nda detaylı olarak ele alınacak ve bu kapsamda bir yol haritası belirlenecek.

Programa Vali Yardımcısı Mehmet Faruk Saygın, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Yıldırım, kurum personeli , mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

“Bir Anadolu Şenliği” Hakkari’de başlıyor
“Bir Anadolu Şenliği” Hakkari’de başlıyor
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Haber Merkezi