HAKKARİ – Hakkari'nin Cilo Dağları'nda çıktığı zirve tırmanışı sırasında yaşamını yitiren 61 yaşındaki dağcı ve emekli Muhabere Astsubay Kıdemli Başçavuş Yüksel Işık'ın cenazesi, Hakkari Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından memleketi Bursa'ya uğurlandı.
Bursa'dan arkadaşıyla birlikte Hakkari'ye gelen Yüksel Işık, 13 Temmuz'da Merkeze bağlı Kırıkdağ köyü sınırlarındaki Bala Yaylası'ndan 4 bin 130 rakımlı Süpha Durek Zirvesi'ne tırmanışa çıktı. Bir süre sonra kendisinden haber alınamaması üzerine bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatıldı.
AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, jandarma ekipleri, güvenlik korucuları ile Van, Erzurum, Diyarbakır, Bursa ve Sakarya AFAD ekipleri, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği üyeleri destek verdi.
Altı gün süren arama çalışmalarının ardından Işık'ın cansız bedenine 19 Temmuz'da dağın sarp ve kayalık bölgesinde ulaşıldı. Naaşı, zorlu arazi koşullarında gerçekleştirilen tahliye operasyonuyla bulunduğu noktadan alınarak helikopterle Hakkari'ye getirildi.
Hakkari Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemleri tamamlanan Işık için hastane bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Vekili Orçun Cüneyt Zor, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cafer Öz, kurum amirleri, arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar katıldı.
Duaların ardından cenaze, kara yoluyla Van'a, buradan da memleketi Bursa'ya gönderildi.
Evli ve iki çocuk babası olan Yüksel Işık'ın cenazesinin, yarın Bursa'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.




