HAKKARİ - Hakkari Halk Eğitim Merkezi’nde, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından şoför esnafına yönelik trafik güvenliği bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, toplantıya Hakkari İl Emniyet Müdürü Attila Ayata, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan ile çok sayıda şoför esnafı katıldı.
Toplantıda, trafik güvenliğini artırmaya yönelik önleyici tedbirler, şehir içi ve şehirlerarası taşımacılıkta dikkat edilmesi gereken hususlar, kış mevsimi öncesi araç bakımı ve emniyet kemeri kullanımının önemi gibi konularda detaylı bilgilendirme yapıldı.

Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde meydana gelen kazaların önemli bir kısmının aşırı hız, dikkatsizlik ve kural ihlalleri nedeniyle yaşandığını belirterek, sürücülerin hem kendi can güvenlikleri hem de diğer vatandaşların güvenliği açısından trafik kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı.
Katılımcı şoförler, sahada karşılaştıkları sorunları ve taleplerini dile getirirken, İl Emniyet Müdürü Ayata ve Oda Başkanı Arslan, sürücülerin öneri ve şikâyetlerini tek tek dinleyerek ortak çözüm yolları üzerine değerlendirmelerde bulundu.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Trafik güvenliğini artırmak, can kayıplarını en aza indirmek ve vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla bilgilendirme faaliyetlerimiz ve denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.






