HAKKARİ – Hakkari'nin Berçelan Mahallesi'nde sabah saatlerinde yaşanan olayda, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan küçükbaş hayvanlardan yaklaşık 10'u telef oldu.
Edinilen bilgilere göre olay, bugün sabah saatlerinde Berçelan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Orhan Karagöz sabah saatlerinde koyunlarını otlattıktan sonra evinin yakınındaki ahırın bahçesine bıraktı. Karagöz, evinde kahvaltı yaptığı sırada mahallede dolaşan 5-6 sahipsiz köpek bahçeye girerek sürüye saldırdı.
Saldırıda aralarında kuzulu koyunların da bulunduğu yaklaşık 10 küçükbaş hayvan telef olurken, sürü sahibi Karagöz zararının karşılanmasını talep etti.
Yıllardır emek vererek yetiştirdiği hayvanlarını Berçelan Mahallesinde beslediğini belirten Orhan Karagöz, saldırı nedeniyle yaklaşık 100 bin TL maddi zarara uğradığını söyledi.
Benzer olayların yaşanmaması için tedbir alınması çağrısı yapan Karagöz, "Yıllardır büyük emeklerle yetiştirdiğim koyunlarım kendi bahçemde sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Yaklaşık 10 koyunum telef oldu. Yaklaşık 100 bin liralık zararım var. Hem zararımın karşılanmasını hem de mahalledeki başıboş köpeklerin toplatılmasını istiyorum. Allah korusun, yarın bir gün bu köpekler mahallede bir çocuğa da saldırabilir. Yetkililerden bu konuda duyarlı olmalarını ve mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum." dedi.
Mahalle sakinleri de son dönemde bölgede sahipsiz köpek sayısının arttığını öne sürerek, benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.


