HAKKÂRİ – Hakkari Valiliği, il genelinde beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Ocak 2026 Salı günü eğitime ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre gece saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen yoğun kar yağışı, tipi, fırtına, buzlanma ve çığ riskinin ulaşımda aksamalara yol açabileceği ve can güvenliği açısından risk oluşturduğu belirtildi.

Bu kapsamda, Hakkari genelinde tüm resmî ve özel eğitim kurumlarında — okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezleri dâhil — 13 Ocak Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verildiği bildirildi. Aynı tarihte Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin (RAM) de hizmet vermeyeceği ifade edildi.

Hakkari TÜGVA’dan Sağlık Müdürü Kara’ya ziyaret
Hakkari TÜGVA’dan Sağlık Müdürü Kara’ya ziyaret
İçeriği Görüntüle

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamileler, engelli personel, diyaliz hastaları, kronik rahatsızlığı bulunan kamu görevlileri ile 0–12 yaş arası çocuğu bulunan kamu çalışanı çiftlerden anne veya babadan birinin aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Sağlık, güvenlik ve acil durum hizmetlerinde görevli personelin idari izin durumlarının ise kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde ilgili kurum amirlerince planlanacağı belirtildi.

Muhabir: Zeki DARA