HAKKARİ- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, okula yeni başlayan öğrencilere “Hoş Geldin Çiçeği” takdim edildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Hakkari Valisi Ali Çelik, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eğitimin sabır, fedakArlık ve ortak çaba gerektirdiğini vurgulayan Çelik, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz yıl Valiliğimiz, belediye, kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızın destekleriyle eğitimde önemli bir ilerleme kaydettik. Bu yıl da devletimizin tüm imkânlarını seferber etmeye devam edeceğiz. Eğitimin en büyük gücü sevgidir. Bu süreçte en büyük fedakârlığı, sevgi dolu yürekleriyle öğretmenlerimiz gösterecektir. Çocuklarımızın yarınlarına başarı dolu hikâyeler sığdırma temennisiyle tüm idareci ve öğretmenlerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyor, velilerimize teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimize başarılar diliyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, şehit öğretmenlerimize rahmet diliyorum.”
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da il genelinde 437 okulda, 57 bin 207 öğrenci ve 4 bin 571 öğretmenle yeni eğitim-öğretim yılına başladıklarını belirterek tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutladı.
Program, minik öğrencilerin sunduğu “Atatürk Çocukları” gösterisi, şiir dinletileri, “Türkiyem” adlı sahne performansı, çocuk korosunun seslendirdiği şarkılar ve geçtiğimiz yıl Türkiye üçüncüsü olan Mehmet Akif Ersoy MTAL Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.
Yoğun ilgiyle takip edilen etkinlik, Vali Çelik’in öğrenci ve öğretmenleri tebrik etmesiyle sona erdi.
Kutlamalara Vali Yardımcısı Recep Gündüz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Atilla Ayata, AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, MHP İl Başkanı Fatih Öztepe, CHP İl Başkan Yardımcısı Celal Besi, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Hakkari Şube Başkanı Vahit Çiftçi, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.