HAKKARİ – Hakkari-Van kara yolunda 13 Nisan’da meydana gelen heyelanın ardından ulaşıma kapanan bölgede başlatılan alternatif yol ve köprü çalışmaları aralıksız sürüyor.
Ulaşımın yeniden güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanabilmesi amacıyla bölgede ikinci köprü için de çalışmalar başlatıldı.
Akçalı Köyü mevkiindeki Katı Atık Tesisi alanında meydana gelen heyelanın ardından Tatlı Köyü’ne kadar ulaşımı sağlayacak alternatif güzergâhta yürütülen çalışmalar kapsamında, Zap Suyu’nun güneyinde oluşturulan 2 buçuk kilometrelik yeni yol hattında ikinci panel köprü kurulacağı öğrenildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölgede yapımı tamamlanan 39 metre uzunluğundaki Kaan panel köprüsünün ardından, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de aynı bölgede ikinci köprü için çalışmalara başladı.

İkinci panel köprünün tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki trafik akışının daha güvenli ve kontrollü şekilde sağlanması bekleniyor.
Karayolları ekipleri ile Hakkari İl Özel İdaresi personeli, çok sayıda iş makinesi ve araç desteğiyle alternatif güzergâhta yoğun çalışma yürütüyor.
Yol altyapısının büyük ölçüde tamamlandığı bölgede, araç geçişlerinde yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçebilmek amacıyla son düzenlemeler yapılıyor.
Çalışmaların planlanan şekilde ilerlemesi halinde yeni güzergâhın iki gün içerisinde trafiğe açılması bekleniyor.
Bölgede ayrıca heyelan riskine karşı tahkimat ve güçlendirme çalışmaları da devam ediyor.
DSİ Bölge Müdürlüğü ile 174. Hakkari Müdürlüğü ekipleri Zap Suyunda oluşabilecek taşkınlara karşı tedbir alırken, yol güvenliğinin sağlanması amacıyla riskli alanlarda teknik inceleme ve zemin iyileştirme çalışmaları da yapılıyor.
Yaklaşık bir aydır devam eden çalışmalar kapsamında AFAD ve UMKE ekipleri de bölgede hazır bekletiliyor. Olası acil durumlara karşı ekiplerin koordineli şekilde görev yaptığı alanda, AFAD tarafından çadır kuruldu.



