HAKKARİ-Hakkari Halk Eğitim Merkezi'nde ücretsiz verilen resim kursları, gençleri hem sanatla buluşturuyor hem de Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavlarına hazırlayarak üniversite hayallerine ulaşmalarına katkı sağlıyor.

Hakkari Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Resim Atölyesi, sanata ilgi duyan gençlerin uğrak noktası haline geldi. Ücretsiz olarak verilen eğitimlerle öğrenciler hem resim yeteneklerini geliştiriyor hem de Güzel Sanatlar Fakültelerinin yetenek sınavlarına hazırlanarak üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşıyor.

Kursiyerler, kendilerine sunulan bu imkândan dolayı Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Turgut'a teşekkür ederek, bu tür sanatsal kursların daha da yaygınlaştırılmasını istedi.

Yaklaşık 10 aydır Halk Eğitim Merkezi Resim Atölyesi'nde eğitim alan Delal Kurt, Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne yerleşmeyi hedeflediğini belirterek, özel kursların yüksek maliyetli olduğunu, Halk Eğitim Merkezi'nde ise ücretsiz ve nitelikli eğitim aldıklarını söyledi. Resim öğretmenleri Baki Balıkesir ve Emin Aşur'un öğrencilerle yakından ilgilendiğini ifade eden Kurt, yetenek sınavına hazırlanmak isteyen herkesi kursa davet etti.

Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Elif Ulus ise yaklaşık iki yıldır Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim aldığını belirterek, geçen yıl bu kurs sayesinde yetenek sınavını kazandığını söyledi. Resim yapmanın hem hobi hem de meslek olarak değerlendirilebileceğini ifade eden Ulus, ücretsiz kursların büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi.

Yaklaşık altı aydır kursa devam eden Betül Mavigöz de başlangıçta hobi amacıyla resim yapmaya başladığını, öğretmenlerinin desteğiyle kendisini önemli ölçüde geliştirdiğini belirtti. Şimdi ise hedefinin Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazanmak olduğunu söyledi.

Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Kader Özen ise yaklaşık sekiz yıldır Halk Eğitim Merkezi'nde resim eğitimi aldığını belirterek, öğretmenlerinin katkısıyla hayalini kurduğu bölüme yerleştiğini ifade etti.

Geçen yıl yetenek sınavına üç ay kala kursa başlayan Gülfidan Çiçek de kısa sürede aldığı eğitim sayesinde sınavı kazanarak Güzel Sanatlar Fakültesi'ne yerleştiğini belirtti. Çiçek, resim yapmayı seven ve yetenek sınavına hazırlanmak isteyen herkese Halk Eğitim Merkezi'ni tavsiye etti.

Yaklaşık sekiz aydır resim kursuna devam eden Nevruz Sönmez ise başlangıçta kızını kursa getirirken kendisinin de resme ilgi duymaya başladığını söyledi. Hobi olarak başladığı resmin zamanla kendisini Güzel Sanatlar Fakültesi hedefiyle buluşturduğunu belirten Sönmez, resim öğretmenleri Baki Balıkesir ve Emin Aşur'un desteğiyle yetenek sınavlarına hazırlandığını ifade ederek, "Sanat herkes içindir. Herkesi resim öğrenmeye davet ediyorum." dedi.

Hakkari Halk Eğitim Merkezi'nde sürdürülen ücretsiz resim kursları, sanata ilgi duyan gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine, üniversite hedeflerine ulaşmalarına ve geleceğe daha güvenle bakmalarına katkı sağlamaya devam ediyor.

