HAKKARİ-Hakkari merkez Pehlivan Mahallesi’nde yaşayan iki çocuk babası Erol Kanat’ın kirada oturduğu iki katlı toprak evin duvarı, etkili olan yağışların ardından çöktü. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda aile, büyük bir faciadan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgilere göre olay, sabah saatlerinde yaşandı. Erol Kanat ve ailesi çocuklarını okula göndermeye hazırlanıyordu. Çocukların okula gitmesinin ardından aile kahvaltı yapmak üzereyken, yağışların etkisiyle evin duvarı aniden çöktü.
Büyük bir gürültüyle yıkılan duvar nedeniyle evde panik yaşandı. Aile bireyleri, kendilerini son anda dışarı atarak canlarını kurtardı.
Uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen Erol Kanat’ın ciddi sağlık sorunlarıyla da mücadele ettiği belirtildi. Kanat’ın belinde 6 platin bulunduğu, yüksek tansiyona bağlı olarak ise sağ gözünü kaybettiği ifade edildi. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle iki katlı toprak bir evde kirada yaşayan aile, yaşanan olayın ardından büyük korku yaşadı.

Şans eseri olayda can kaybı ya da yaralanma olmazken, evde ciddi hasar meydana geldi ve yapı kullanılamaz hale geldi. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Erol Kanat, sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını belirterek yetkililerden destek beklediğini söyledi.
Yaşanan olay, bölgede özellikle eski ve toprak yapıların yağışlı havalarda oluşturduğu riski bir kez daha gözler önüne serdi. Mahalle sakinleri ise benzer durumda birçok ev bulunduğunu belirterek yetkililere önlem alınması çağrısında bulundu.




