HAKKARİ – Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, 7–14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, kurum personelinin katılımıyla düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe katılan Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhalim Ünalan, engelli bireylerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları güçlüklerin daha iyi anlaşılabilmesi için farkındalık oluşturmanın ve empati kurmanın büyük önem taşıdığını vurguladı. Ünalan, herkesin bir engelli adayı olabileceğine dikkat çekerek, erişilebilir ve kapsayıcı bir toplumun ancak ortak sorumluluk bilinciyle mümkün olacağını ifade etti.

Konuşmasının ardından İl Müdürü Ünalan, kurum personeliyle birlikte farkındalık çalışmasına katılarak etkinliğe destek verdi. Etkinlik kapsamında, görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları durumlara yönelik empati duygusunun güçlendirilmesi hedeflendi.

Kurumdan yapılan açıklamada, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekilmesinin ve toplumun her kesiminde duyarlılığın artırılmasının amaçlandığı belirtildi.




