HAKKARİ – Hakkari’de etkili olan yoğun kar yağışı ve çığ riski, Kavaklı Köyü Karakaya bölgesinde faaliyet gösteren bir maden firmasında çalışan 8 işçinin mahsur kalmasına neden oldu. Bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle işçilere iki gündür gıda ve elektrik ulaştırılamıyor.
Edinilen bilgilere göre, maden sahasında görevli 8 işçi üç gündür bölgede mahsur durumda bulunuyor. İşçilerden 5’inin şantiye alanında, 3’ünün ise aşağıdaki stok sahası yolunda kaldığı öğrenildi. Elektriklerin kesik olduğu bölgede çalışanlar, ısınmak için ağaç keserek soba kurmak zorunda kaldı.
Mahsur kalan işçiler, Jandarma, AFAD ve Karayolları ekiplerine durumun bildirildiğini ancak yol üzerinde meydana gelen çığlar nedeniyle ekiplerin bölgeye ulaşamadığını ifade etti. Yolda bulunan bir kepçenin ise 50–60 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ilerleyemediği belirtildi.
Şantiye görevlileri Dursun Poyraz ve Adem Keskin, gıda stoklarının tükendiğini, elektrik bulunmadığını ve yürüyerek ulaşımın da mümkün olmadığını belirterek acil yardım çağrısında bulundu. En yakın yerleşim alanının yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenildi.




