HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Tüm yurtta olduğu gibi Hakkari’de de 2018/2019 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi yapılan karne dağıtımı ile sona erdi. İlk dönemin sona ermesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Karne dağıtım törenine Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal katıldı.

Öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Vali Akbıyık daha sonra sınıfları gezdi. Öğrenciler ile bir araya gelen Vali Akbıyık, öğrencilerle yakından ilgilendi. Karne heyecanlarına ortak olan Vali Akbıyık, öğrencilere karnelerini dağıtarak yarıyıl tatillerini dinlenerek ve kitap okuyarak geçirmelerini istedi. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören Vali Akbıyık, beraberinde getirttiği kitapları öğrencilere hediye ederek, hatıra fotoğrafları çektirdi.

karne-(2).jpg

Karne dağıtım töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, Hakkari’de önceliklerinin eğitim olduğunu hatırlatarak, öğrencilerin iyi yetiştirilmesi için birçok kampanya ve proje başlattıklarını anlattı.

Vali Akbıyık, “Hakkari’de tek amacımız çocuklarımızı iyi yetiştirmektir. Bunun içinde birçok kampanya ve projeler yapıyoruz. Eğitim de batıdaki gibi, Avrupa’daki gibi buradaki çocuklar nasıl yetiştiriliyorsa aynı teknoloji aynı çağdaşlık gerekleriyle yetişsinler. Onun için önce tabi kitap okutmak istiyoruz. Bir kitap, bir insan diyoruz. İnsan kitap kadar, kitap insan kadar kıymetlidir. Tabi bunun haricinde de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarımızın her türlü fiziki eksikliklerini gidermek için bir taraftan okul yapıyoruz bir taraftan mevcutları güzelleştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızı her türlü imkânlarla desteklemeye çalışıyoruz. Tabi çocuğun başarısı, velinin başarısıdır, benim başarımdır, yönetimin başarısıdır. Başarısızlığı da benim, velinin, öğretmenin, okul müdürünün, Milli Eğitim Müdürünün herkesin başarısızlığıdır. Çocuklarımızın hepsi çok kıymetlidir. İster başarılı olsun, ister başarısız olsun. Sadece ortaya çıkarılamayan potansiyelin başarısı vardır.” şeklinde konuştu.

karne-(1).jpg

karne-(5).jpg

karne-(6).jpg

karne-(7).jpg

karne-(8).jpg

dsc_5154.jpg

Editör: Haber Merkezi