HAKKARİ-Hakkari Öğretmenevi’nde düzenlenen program, Hakkari Vali ve Belediye Başkan Vekili Orçun Cüneyt Zor ile 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Köksal’ın davetlileri kabul etmesiyle başladı.

Resepsiyona, Vali Vekili ve Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orçun Cüneyt Zor’un yanı sıra Vali Yardımcıları Burak Gürbüz ve Bilal Çelik, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan, Adalet Komisyonu Başkanı Hamza Küskü, Hakkari 2. İdare Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Bayram, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Attila Ayata ve 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Köksal katıldı.
Resepsiyonda ayrıca ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
Açılış konuşmasını yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Orçun Cüneyt Zor, milletin bağımsızlık ve birlik iradesinin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünü büyük bir gurur, coşku ve umutla kutladıklarını söyledi.

Bu anlamlı gün vesilesiyle düzenlenen resepsiyona katılan davetlilere teşekkür eden Zor, 30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zaferin, aziz milletin vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağının, birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağı hiçbir engelin bulunmadığının en büyük işareti olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında yürütülen Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasıyla milletin istiklalinden ve istikbalinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya haykırdığını ifade eden Zor, şöyle konuştu:
“Büyük zafer yalnızca askeri bir başarı değil, aynı zamanda milletimizin bağımsız yaşama kararı, vatan sevgisi ve cesaretinin sarsılmaz iradesinin eşsiz bir tezahürüdür. Bize düşen en önemli görev, şehitlerimizin ve gazilerimizin büyük fedakârlıklarla bizlere emanet ettiği bu aziz vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek ve Cumhuriyetimizi gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde taşımaktır. Bugün Hakkari’mizde de aynı inanç ve kararlılıkla kardeşliğimizi, huzurumuzu ve dayanışmamızı güçlendirerek şehrimiz ve ülkemizin geleceği için hep birlikte çalışıyoruz. Binlerce yıllık kardeşliğimizden aldığımız güçle ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, ortak değerlerimiz ve ortak geleceğimiz etrafında kenetlenmeye devam ediyoruz. Ülkemizin kalkınması, milletimizin huzur ve refahının daha da yükseltilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları kararlılıkla yerine getireceğiz.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına görevlerinde başarılar diliyor, Hakkarili hemşehrilerime ve aziz milletimize saygı ve sevgilerimi iletiyorum.”
Konuşmanın sonunda Vali Vekili ve Hakkari İl özel İdaresi Genel Sekreteri Orçun Cüneyt Zor, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Köksal tek tek masaları dolaşarak sohbet etti.







