HAKKARİ-Hakkari Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Hakkâri Özel Eğitim Topluluğu iş birliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Spor Şenliği” gerçekleştirildi.
Hakkari Üniversitesi Zeynelbey Yerleşkesi Spor Salonu’nda Topluma Hizmet Uygulamaları dersi çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Gençcelep, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayati Çavuş ve Prof. Dr. Cemal Ulutaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Saim Gündoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, akademik ve idari personeli, özel gereksinimli öğrenciler ve sporcular il Hakkari Üniversitesi öğrenicleri katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Hakkari Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Bingöl, engelliliğin bir eksiklik değil, toplumun değer kazandıran bir çeşitliliği olduğunu vurgulayarak, “Gerçek engel, insanların birbirini anlamadığı, empati kurmadığı yerlerde ortaya çıkar. Amacımız, hep birlikte aynı oyunun, aynı heyecanın bir parçası olduğumuzu göstermektir.” ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Gençcelep, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada hem farkındalık oluşturuyor hem de özel gereksinimli bireylerimizle dayanışmamızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Üniversite olarak onların hayatlarını kolaylaştırmaya, eğitimden spora tüm alanlarda daha erişilebilir bir ortam sunmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürecek ve her bireyin toplumsal hayata aktif katılımını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Etkinlik; özel gereksinimli bireylerin hayat hikâyelerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi ile eğlenceli spor aktivitelerinin ardından sona erdi.





