HAKKARİ – Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO), kent genelinde son aylarda yüksek gelen doğalgaz faturalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, vatandaşların, esnafların ciddi mağduriyet yaşadığını bildirdi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, özellikle kış aylarının sert geçtiği kentte ısınmanın temel bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekilerek, tüketimde kayda değer bir artış olmamasına rağmen doğalgaz faturalarının olağanüstü seviyelere ulaştığı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu artışların küçük ve orta ölçekli işletmelerin maliyetlerini yükselttiği, esnafın ekonomik sürdürülebilirliğini zorlaştırdığı ve hane halkı üzerinde ciddi bir ekonomik baskı oluşturduğu vurgulandı.

Hakkari’nin iklim koşulları ve sosyoekonomik yapısının göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilen açıklamada, doğalgaz birim fiyatları, dağıtım bedelleri ile sayaç okuma ve faturalandırma süreçlerinin yeniden değerlendirilmesinin zorunlu hâle geldiği kaydedildi.

HTSO açıklamasında, doğalgaz faturalarındaki artışların nedenlerinin ilgili kurumlar tarafından kamuoyuna açık ve anlaşılır şekilde izah edilmesi istenirken, dağıtım şirketlerinin Hakkari gibi soğuk iklime sahip iller için uyguladıkları politikaları yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulunuldu.

Başkan Yardımcısı Yaşar'dan Başkan Arslan'a tebrik ziyareti
Başkan Yardımcısı Yaşar'dan Başkan Arslan'a tebrik ziyareti
İçeriği Görüntüle

Açıklamanın sonunda, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerinin ve vatandaşların haklarını savunmaya devam edeceği, konunun takipçisi olunacağı ve ilgili kurumlarla görüşmelerin sürdürüleceği belirtildi.

Muhabir: Zeki DARA