Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bir restoranda düzenlenen vefa yemeği programına İHH Hakkari İnsani Yardım Derneği Başkanı Orhan Temel, İHH Şemdinli ilçe başkanı Jehat Yavuz, Şemdinli İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin, Şemdinli İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Reşir Özel, İHH İnsani Yardım Derneği  gönüllüleri ve bağışçılar katıldı.

Hakkari'de kar ve sis etkili oldu Hakkari'de kar ve sis etkili oldu

Programın ardından konuşma yapan Hakkari İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Orhan Temel, katılımcıların Ramazan ayını kutladı.

İki yıldır ülkemizde ve Gazze'de yaşanan olaylardan dolayı buruk bir Ramazan ayı geçirildiğini söyleyen Temel, “Gazze'de yetim aileler ve yetim çocuklar bulunmakta. Bu yetim ailelere her an dokunmamız gerekiyor ve dokunmadığımız zamanda yetimler gerçekten zor durumda kalır.  Sloganımızda şu: "Yetim gülerse dünya güler".  Diğer yandan yakın zamanda 15 Nisan'da  özgürlük filomuz Filistin ve Gazze'ye  iki farklı gemi yollayacak. Bunlardan birisi yolcu birisi lojistik gemiler.  Bu gemilere daha çok kalifiye personel alınacaktır. İl ve ilçelerde de çok cüzi bir miktarda insan kaynağımız gidecektir.  Gidecek kardeşlerimizin de şimdiden yolu açık olsun” dedi.

Kaynak: NİRGÜL UYSAL