HAKKARİ-Hakkari, önemli bir dini programa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hakkari Valiliği ve Hakkari İl Müftülüğü tarafından düzenlenecek program kapsamında Hafızlık Yarışması Türkiye Finali ile 300 hafızın katılacağı icazet merasimi gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren 10 hafız, Türkiye birinciliği için yarışacak. Finalde Mardin’den Veysel Özbeyli, Amasya’dan Beytullah Tokay, Kahramanmaraş’tan Hidayet Keleş, Gümüşhane’den Raşit Numan Battal, Burdur’dan Kemal Oruç, Yalova’dan Erdal Çeçen, Kırşehir’den Fatih Yenilmez, Kastamonu’dan Ali Haydar Kışla, Şırnak’tan Ali Yalçın ve İstanbul’dan Yusuf Kiracı yer alacak.
Hafızlık Yarışması Türkiye Finali, 3 Eylül 2026 Perşembe günü saat 10.00’da Hacı Sait Camii’nde düzenlenecek.
Programın önemli bölümlerinden biri ise hafızlık eğitimlerini tamamlayan 300 hafız için düzenlenecek icazet merasimi olacak. 300 hafız, düzenlenecek törenle icazetlerini alacak.
İcazet merasimi, 4 Eylül 2026 Cuma günü saat 10.00’da Üniversite Camii’nde gerçekleştirilecek.
Hakkari Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından organize edilen programlara, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin ve beraberindeki heyetin katılması bekleniyor.
Hafızlık Yarışması Türkiye Finali ile 300 hafızın icazet merasimi, Hakkari’de dini ve kültürel açıdan önemli bir buluşmaya sahne olacak.



