Hakkari'de husumetli aileler barıştırıldı
Hakkari'de husumetli aileler barıştırıldı
İçeriği Görüntüle

HAKKARİ-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin yapay zeka alanındaki 2030 hedeflerini açıkladı. Hakkari’nin de aralarında bulunduğu 81 ilde Yapay Zeka Okuryazarlığı Atölyeleri kurulacak.

Bakan Kacır, kurulacak atölyeler aracılığıyla iki yıl içerisinde 5 milyon vatandaşa ulaşılmasının hedeflendiğini belirtti. Proje kapsamında vatandaşların yapay zeka konusunda temel bilgi ve beceriler kazanması amaçlanıyor.

Türkiye’nin yapay zeka alanındaki insan kaynağını güçlendirmeye yönelik hedeflerini de paylaşan Kacır, 2030 yılına kadar 10 bin ileri düzey yapay zeka uzmanı ve 100 bin yapay zeka uygulama profesyoneli yetiştirileceğini açıkladı.

Hakkari’de kurulması planlanan Yapay Zeka Okuryazarlığı Atölyeleriyle kentte yaşayan vatandaşların da yapay zeka teknolojileri konusunda eğitim ve uygulama imkanlarından yararlanması bekleniyor.

Bakan Kacır’ın açıkladığı hedefler doğrultusunda Türkiye genelinde yapay zeka alanında nitelikli insan kaynağının artırılması ve vatandaşların yeni teknolojilere yönelik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Muhabir: Serdar SEVİ