HAKKARİ-Hakkari’de son yılların en ağır kış şartlarının yaşandığı bu günlerde, belediye ekipleri tüm imkanlarıyla 7 gün 24 saat esasına göre sahada çalışmalarını sürdürüyor. Hakkari Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, etkisini aralıksız artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle açılan yan yolların kısa sürede yeniden kapandığı, bu durumun çalışmaları zorlaştırdığı belirtildi.
Açıklamada, olağanüstü hava koşullarının yalnızca ulaşımı değil, temizlik hizmetlerini de olumsuz etkilediği ifade edilerek, kent genelinde birçok çöp toplama noktasının metrelerce kar altında kaldığı ve bazı bölgelere araç ile ekipman erişiminin mümkün olmadığı kaydedildi.
Karla mücadele çalışmaları sırasında şehre kazandırılan yeni nesil çöp kovalarından 156 adet geri dönüşü olmayacak şekilde zarar gördüğü ve hurdaya ayrıldığı aktarılan açıklamada, oluşan hasarın belediye bütçesine 1 milyon 850 bin TL maddi kayıp oluşturduğu vurgulandı.
Ayrıca bazı vatandaşların çöp atma saatlerine ve belirlenen noktalara riayet etmemesinin temizlik ve karla mücadele çalışmalarında aksamalara neden olduğu belirtilerek, gelişigüzel bırakılan atıkların hem iş makinelerinin çalışmasını zorlaştırdığı hem de kamu malına zarar riskini artırdığı ifade edildi.
Açıklamanın sonunda vatandaşlardan çöp atma saatlerine uymaları, çöplerini yalnızca belirlenen noktalara bırakmaları ve yürütülen çalışmalara anlayış göstermeleri istenirken, belediyenin tüm zorluklara rağmen kent genelinde ulaşım ve temizlik hizmetlerini kesintisiz sürdürdüğü kaydedildi.




